Selecteer een pagina

Henk Koerselman, voormalig melkveehouder uit Laren, is van vele markten thuis. Als vrijwilliger raakte hij betrokken bij de organisatie van het Groot Dochterens Feest.  Henk verzorgde hier o.a. met sketches de vrijdagavond. Toen al zijn drie kinderen op voetbal zaten, werd hij daar jeugdleider. Zijn affiniteit met de minder bedeelde medemens kreeg in die tijd steeds meer vorm. Thuis begonnen zijn vrouw en hij een gezinshuis. Hij werd leidinggevende bij het Werkatelier in Eefde. En bij de Witkampers zette Henk het speciaal voetbal op, het zogeheten G-voetbal.

Door Ina Stoel. 

Dit G-voetbal gaat binnenkort het vierde seizoen in. Elke zaterdagmorgen wordt er een uur getraind met een negenkoppig gemengd team. Daarnaast worden er wedstrijdjes gespeeld tegen teams uit de buurt.  Henk vertelt: “De ambitie is er een volwaardige tak van te maken. Dit betekent de competitie in het vizier houden bij jongeren van 6 tot 18 jaar. Het is goed om een doel te vormen. En we hebben er inmiddels een hele groep begeleiders om heen. Twee stagiaires van de sportopleiding en mijn collega-vrijwilliger en ik. Bij de G-groep is duidelijkheid erg belangrijk. En humor. Ik wil deze kinderen graag een duwtje in de goeie richting geven en het geeft me voldoening als dat lukt”.

Ook is Henk samen met anderen druk bezig met het organiseren van de dag ‘Onbeperkt Sportief’. Voetbal, hockey, touwtrekken, paardrijden, tafeltennis, een beweeggroepje en dammen. “En dan vergeet ik vast wel iets. Vorig jaar hadden we  80 en dit jaar hopen we op 100 deelnemers uit deze doelgroep.  Voor mij is iedereen gelijk en plaats ik mensen liever niet in hokjes. Ik heb een zwak voor mensen die het net iets minder hebben of om wat voor reden dan ook buiten de boot vallen! Daar zet ik mij graag voor in”.

Het bestuur van het zwembad het Leussinkbad in Laren heeft Henk na enkele jaren onlangs verlaten. Hier heeft hij de groenvoorziening aangestuurd. Als man met de ideeën organiseerde hij mede de zwem4daagse. En was hij de gangmaker in de organisatie van Houtdorp. “Dit hadden we tot 2017 niet in Laren. Het thema was dat jaar Western. Ik ging als Lucky Luck verkleed. Binnenkort, in de laatste week van de schoolvakantie, vindt dit voor het derde jaar plaats op de weide in het zwembad. Houtdorp vraagt heel veel voorbereiding. Honderden pallets laten aanrukken, vergunningen rond krijgen, enz. Kinderen van groep vier tot en met acht. Een nieuwe groep ouders organiseert dit met veel overgave. Ik fungeer nu nog als achtervang”.

Henk is een paar avonden per week druk met vrijwilligerswerk. “Ik vind het erg leuk nieuwe dingen op te zetten of oude activiteiten nieuw leven in te blazen. Dit dorp moet leven!!”.