Selecteer een pagina

BUUV

buuv-banner_06Inwoners helpen elkaar langer en prettiger zelfstandig samen te leven
De Lochemse inwoners Ria Schuitert, Andrea van Schie en Ellie de Groot begonnen in 2014 met het burgerinitiatief ‘Digitale Buurtmarktplaats BUUV’. Ze constateerden dat er meer behoefte is om elkaar te helpen met kleine klussen, door elkaar gezelschap te houden of samen iets te doen. Dan ontstaat er een samenleving waarin mensen zich vrijwillig voor elkaar inzetten om samen de klus klaren. Door elkaar aan te vullen en vooral ook door er samen plezier aan te beleven. Als het voor inwoners gemakkelijker wordt elkaar iets te vragen en te bieden, hoeft er  minder professionele hulp te worden geboden. Dan helpen inwoners elkaar om langer en prettiger zelfstandiger te leven.

Meer dan een website
In 2016 is de website BUUV gelanceerd: www.lochem.buuv.nu. Hierop is het aanbod van talenten en vaardigheden en de hulpvragen per buurt en kern toegankelijk gemaakt. Zie hier het filmpje over BUUV.

Maar BUUV is er niet alleen online. Er zijn (vrijwillige) bemiddelaars die geschoold zijn om vraag en aanbod te screenen en mensen te ondersteunen om vraag en aanbod bij elkaar te krijgen, waar dat gewenst is.

Beschikbaar voor alle inwoners
BUUV past heel goed binnen de werkwijze van Stichting Welzijn Lochem en daarom hebben de initiatiefnemers en SWL samen besloten BUUV onder te brengen bij de Vrijwilligerscentrale. BUUV blijft eigendom van het Burgerinitiatief, maar kan nu optimaal gebruik maken van de bekendheid, diensten en kennis van de Vrijwilligerscentrale. BUUV is beschikbaar voor alle inwoners in de Lochemse samenleving.

Direct contact?
Je kunt bellen naar: 06-19738530. Je krijgt dan één van onze bemiddelaars aan de lijn. Op Facebook is BUUV te vinden op www.facebook.com/BUUV-Lochem

BUUV is altijd per mail te bereikbaar via info@lochem.buuv.nu  We mailen je binnen een werkdag terug op werkdagen (maandag t/m vrijdag). Wil je gebeld worden laat dat dan weten in je mail. Vergeet dan niet je nummer erbij te zetten.

Contactpersoon BUUV
Wil je meer weten over BUUV als initiatief, bel of mail dan Wendy Goodin op telefoonnummer: 06-53448201 of e-mail: w.goodin@welzijnlochem.nl.

Contact opnemen