Selecteer een pagina

Hé ben jij die actrice?

Saskia van Egmond is na de geboorte van haar dochter in 2005 voor het eerst het vrijwilligerswerk ingerold. Ze werd gevraagd door het Oranjecomité van Epse. Daar kon ze voluit gaan in haar passie voor theater. Ze is actief in de organisatie en als secretaris van het cabaret en heeft een aantal jaren ook de regie van een kindertheatergroep gedaan. In 2016 is ze gestart met de theatergroep Sequoia, “Sequoia is een exotische boom die staat in het Epserbos, waar je onder de wortels door kunt rijden.” Met Sequoia heeft ze net een serie voorstellingen afgerond rond het thema ouderdom. “Alle Tijd”, heel leuk en met veel belangstelling ontvangen.

Door: Sonja Peterse

Saskia komt uit een gezin waar theater een grote rol speelde. Haar moeder was regisseur en haar vader zat achter de knoppen van het licht en geluid. Dus dat ze zelf actief is op dit gebied heeft ze zeker niet van een vreemde. Saskia is afgekeurd waardoor haar motivatie om vrijwilligerswerk te doen gegroeid is. Het is voor haar een manier om een steentje bij te dragen, “je wereldje wordt anders snel heel klein hoor”. Ze werkt ook als vrijwilliger bij Stichting Welzijn Lochem bij de vrijwilligerscentrale. Op het kantoor in De Oldenhof Gorssel kunnen mensen die vrijwilligerswerk zoeken bij Saskia terecht om samen te kijken wat het allerbeste bij hen past. Daarnaast verzorgt ze een deel van de PR door vacatures en het artikel “Vrijwilliger centraal “, dus ook dit artikel op de facebookpagina van Vrijwilligerscentrale Lochem te plaatsen. “Het allerleukste vind ik het om weer naar een werkplek te gaan en gezellig met collega’s te werken. Het hebben van collega’s is gewoon super fijn.” Ik vind het leuk om als het lukt een goede match te maken tussen iemand die vrijwilligerswerk zoekt en een organisatie.

Zo heb ik laatst een vrouw met veel ervaring op het gebied van dementie gekoppeld aan een verzorgingstehuis. Daar waren ze beiden heel blij mee.” “Het contact met mensen is leuk, ik bel graag.” Zo benadert Saskia in haar functie ook organisaties in de gemeente Lochem die werken met vrijwilligers, zij informeert waar ze behoefte aan hebben als het gaat om ondersteuning door de vrijwilligerscentrale en wijst organisaties op de vrijwilligersacademie. De vrijwilligersacademie organiseert gratis cursussen voor alle vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Lochem. Mooi cadeautje dus om weg te geven aan je vrijwilligers. Saskia is zelf ook vrijwilliger en heeft al een aantal keren meegedaan aan een workshop van de vrijwilligersacademie, zoals  de introductie EHBO, waardoor ze van plan is om in januari een EHBOcursus te gaan volgen. De EHBOmensen die de workshop gaven hebben we als Oranjecomité weer ingehuurd voor Koningsdag. Die wederkerigheid en het delen van kennis vind ik super mooi. Kortom genoeg te doen en te halen als vrijwilliger en daarom doe ik graag mee met de campagne “Doe jij vrijwilligerswerk? #ikook” waarin we uit alle kernen in de gemeente Lochem actieve vrijwilligers als ambassadeur van het vrijwilligerswerk vragen, om te laten zien hoe leuk het is om vrijwilligerswerk te doen.