Selecteer een pagina

Saskia van Egmond rolde na de geboorte van haar dochter in 2005 voor het eerst het vrijwilligerswerk in bij Oranjecomité Epse. Daar kon ze voluit gaan in haar passie voor theater. Ze is hier actief als secretaris en deed een aantal jaren ook de regie van een kindertheatergroep. In 2016 startte ze met theatergroep Sequoia, een exotische boom die ook in het Epserbos staat. Ze heeft net een serie voorstellingen afgewerkt rond het thema ouderdom. ‘Alle Tijd’ werd met veel belangstelling ontvangen.

Door: Sonja Peterse
Saskia komt uit een theatergezin: haar moeder als regisseur en vader zat achter de knoppen. Deze voorliefde heeft ze zeker niet van een vreemde. Saskia is afgekeurd, wat haar motivatie voor vrijwilligerswerk versterkte. Zo kan ze een steentje bij dragen, ,,Je wereldje wordt anders snel heel klein hoor”, ziet Saskia. Ze werkt als vrijwilliger bij Welzijn Lochem bij de vrijwilligerscentrale. In Den Oldenhof Gorssel kunnen mensen die vrijwilligerswerk zoeken bij Saskia terecht om samen te kijken wat het allerbeste bij hen past. Daarnaast verzorgt ze een deel van de PR door vacatures en het artikel ‘Vrijwilliger centraal’, dus ook dit artikel op de facebookpagina te plaatsen. ,,Het allerleukste vind ik het om weer op een werkplek te zijn en gezellig met collega’s te werken. Het hebben van collega’s is gewoon super fijn. Ik vind het ook leuk om een goede match te maken tussen iemand die vrijwilligerswerk zoekt en een organisatie. Bijvoorbeeld de match van een vrouw met veel ervaring met dementie en een verzorgingstehuis. Daar waren ze beiden heel blij mee. Het contact met mensen is leuk, ik bel graag.”

Zo benadert Saskia in haar functie ook organisaties met vrijwilligers, en informeert waar de behoefte ligt in ondersteuning door de vrijwilligerscentrale en wijst hen op de vrijwilligersacademie. De vrijwilligersacademie organiseert gratis cursussen voor alle vrijwilligers(organisaties) in de gemeente Lochem. Mooi cadeautje dus om weg te geven aan je vrijwilligers. Zelf heeft ze al een aantal keren meegedaan aan een workshop zoals de introductie EHBO, waardoor ze nu in januari een EHBOcursus gaat volgen. De EHBO-ers die de workshop gaven werden door het Oranjecomité weer ingehuurd voor Koningsdag. ,,Die wederkerigheid en het delen van kennis vind ik super mooi. Kortom genoeg te doen en te halen als vrijwilliger en daarom doe ik graag mee met de campagne “Doe jij vrijwilligerswerk?#ikook” waarin we uit alle kernen van Lochem actieve vrijwilligers als ambassadeur van vrijwilligerswerk.”