Selecteer een pagina

Wanneer donderdag 8 oktober Tijd 13.30 – 15.00 uur  Waar ergens in de bossen van Lochem

Dan kan Shinrin-Yoku een mooie stap zijn.

Shinrin-yoku betekent letterlijk ‘baden in de atmosfeer van een bos’. Meestal let je bij een boswandeling niet echt op je omgeving. Bij ShinrinYoku, en dus bij bosbaden, vertraag je bewust. Je neemt het bos op alle mogelijke manieren waar.

Ruisende bladeren, fluitende vogels, de geur van bloemen, de Japanners noemen het Shinrin-Yoku – oftewel bosbaden, je onderdompelen in de natuur. Bosbaden is in Japan al tientallen jaren het geheim om gezonder, rustiger en gelukkiger te worden. Wetenschappelijke studies tonen aan dat je door tijd door te brengen tussen bomen en planten je bloeddruk kunt verlagen, je stress verlichten, meer energie kunt krijgen en je immuunsysteem kunt versterken. Eigenlijk weten we dit intuïtief al. Hoe lekker is het om buiten te zijn en of op blote voeten te lopen?

Bosbaden, hoe doe je dat? Tijdens onze Bosbaden-wandeling maken we kennis met deze methode. Het bewust vertragen en prikkelen van je zintuigen, maakt dat je contact maakt met je 6e zintuig. Dit is je intuïtie en je innerlijke drijfveren. En weet je beter welke volgende stap

Je leert hoe je deze vorm van natuurcoaching zelf kan doen in de natuur, in een park of bijvoorbeeld gewoon in je eigen tuin. Laat je verrassen en ga mee op pad met wandelcoach Ria Harkink.

Tijdens of aansluitend op het Bosbaden worden de ervaringen en het geleerde besproken met de deelnemer. Daarnaast kijken we hoe de aangereikte tools in de eigen privé en/ of werksituatie kunnen worden toegepast. Op dit moment, in verband met de Corona, wordt het Bosbaden individueel of in groepjes van maximaal 3 personen gegeven.

Ria is een ervaren wandelcoach en zij is bekend met de natuur vanuit haar roots als boerendochter uit Barchem. Zij is eigenaar van Ria Harkink Coaching en haar kantoorruimte is op het Stadshuus in Lochem. Wandelen in de natuur doet iets met je. Groen geeft rust: er is geen betere omgeving om te ontstressen en tot nieuwe inzichten te komen.

De vraagstelling die bij haar coaching aan de orde komen hebben veelal betrekking op het streven naar meer leven vanuit je eigen waarden, van minder moeten naar meer willen. Uit het hoofd, in het leven.
Zij is geregistreerd als coach bij de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

Welke cursus zou u willen volgen?

3 + 4 =