Selecteer een pagina

De Vrijwilligerscentrale voor organisaties

Op zoek naar vrijwilligers
Via de vacaturebank kun je een vacature plaatsen. Het enige wat je hiervoor moet doen, is jullie organisatie eenmalig aanmelden. Daarna kun je direct (meerdere) vacatures plaatsen. Natuurlijk doen wij onze uiterste best een geschikte vrijwilliger voor je organisatie te vinden, onder andere door jullie vacature onder de aandacht te brengen via de krant en social media.

We leren jullie graag beter kennen
Kennen wij jullie nog niet? Dan maken we graag een afspraak. In een persoonlijk gesprek kunnen wij beter uitleggen wat we voor jullie kunnen betekenen. Ook krijgen we zo een beter beeld van de organisatie en het werk waarvoor jullie een vrijwilliger zoeken. Voor vragen over het werken met vrijwilligers, kun je ook bij ons terecht.

Werken aan je netwerk
‘Alleen kan je niks, je moet het samen doen’. Een mooie en rake uitspraak van Johan Cruijff die de Vrijwilligerscentrale onderschrijft. We organiseren minimaal twee keer per jaar een netwerkbijeenkomst waar je van harte voor uitgenodigd bent! Twee keer per jaar, op twee plaatsen, in de buurt van Lochem en in de buurt van Gorssel. Wil je tussendoor met anderen om de tafel rondom een thema of een vraagstuk? Wij helpen je graag om dit te organiseren. Interesse? Mail naar de vrijwilligerscentrale.

Een match!
Op het moment dat we een geschikte vrijwilliger hebben gevonden, wordt er contact opgenomen door de medewerker van de vacaturebank of door de vrijwilliger zelf. Maak dan een afspraak met elkaar om te zien of de vrijwilliger past bij jullie organisatie en bij de vacature.

Nazorg
De vrijwilligerscentrale onderhoudt contact met de vrijwilliger over de vacature waarop is gereageerd tot er duidelijkheid is over een match en een eerste afspraak is gepland. We rekenen er daarom op dat de organisatie doorgeeft wanneer er wijzigingen zijn met betrekking tot contactpersoon en ook wanneer de vacature inmiddels vervuld is of niet meer nodig is.

Tevreden vrijwilligers voor jullie organisatie
Natuurlijk is het belangrijk dat vrijwilligers zich gewaardeerd voelen. Naast alle inspanningen die jullie daarvoor zelf verrichten, kan de Vrijwilligerscentrale ondersteunen! Laat bijvoorbeeld zien welke trainingen gratis beschikbaar zijn in de Vrijwilligersacademie of draag een vrijwilliger aan voor de rubriek de Vrijwilliger Centraal in de Berkelbode.

Informatie
Wil je meer informatie? Ga dan naar de volgende links of neem contact met ons op.

    • Onkostenvergoeding; hoe regel je dat? Kijk eens op Vrijwilligerswerk.nl
    • Formats; bijvoorbeeld reiskostenvergoeding. Mail je vraag naar de Vrijwilligerscentrale
    • Vrijwilligersbeleid, o.a. hoe kun je vrijwilligers werven en behouden, vrijwilligerscontract, onkostenvergoeding, promotie en publiciteit. Mail de vrijwilligerscentrale.

De Lochemse uitdaging

Voor alle uitdagingen van jouw organisatie

NL DOET 13 en 14 maart

Vrijwilligersklus voor een dag