Selecteer een pagina

(Maatjes)Projecten

6-maatjesprojecten

‘Maatjesproject’ is een verzamelbegrip voor projecten die vrijwilligers een-op-een koppelen aan iemand die op bepaalde punten in het leven even een coach, mentor of maatje nodig heeft. De kracht van maatjesprojecten is dat zij de verbondenheid in de samenleving versterken. Het maatje opent deuren, verbreedt paden en is een steun voor de ander.

Maatjes op maat
Heb je tijdelijk of langdurig extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig? Schakel dan een maatje in! Er zijn twee soorten (maatjes)projecten binnen SWL: kortdurende en langdurige.

De Vrijwilligerscentrale bemiddelt, ondersteunt en begeleidt betrokken vrijwilligers, de zogenaamde maatjes, die helpen de samenleving leefbaar te maken en te houden voor iedereen. Of het nu gaat om hulp bij de administratie, uitleg bij de iPad, samen wandelen of een vrijwilliger die jou als mantelzorger ondersteunt. Het kan ook gaan om een eenmalige dienst, zoals een ritje met de auto, een klus of een activiteit.

Wil jij een maatje worden of heb je vragen over de (maatjes)projecten? Neem dan contact op met de vrijwilligerscentrale. Mail naar vrijwillligerscentrale@welzijnlochem.nl of bel naar 0573-297000. Je wordt dan doorverbonden met één van onze medewerkers. Contactpersoon: Carin Braak.