Selecteer een pagina

Voetbal in de genen

In de rubriek ‘De Vrijwilliger Centraal’ brengt Stichting Welzijn Lochem wekelijks informatie voor en over vrijwilligers en vrijwilligerswerk. De artikelen zijn naast informatie over en voor vrijwilligerswerk te vinden op de website www.vrijwilligerscentralelochem.nl.

Door Erma Prins

Het zit gewoon in de genen. ‘t Ging vroeger aan de keukentafel nergens anders over. Voetbal. Vader, jarenlang actief bij de V.V. Gorssel, zet de toon. En vandaag de dag gaat het in huize Van Huizen al niet anders. Bestuurslid van de Gorsselse voetbalvereniging. Al jaren actief voor de Lochemse Sportraad, het adviesorgaan voor wethouder en sportvereniging, met als specialiteit ‘aangepaste sport’ in de portefeuille. En dan ook nog eens begeleider van talentvolle jongeren in het leren samenwerken als aankomend scheidsrechter van het zaalvoetbal bij de KNVB. Is dit bijzonder? Ja! Want we hebben het over Betsy van Huizen. En Betsy is een vrouw. Hoewel het vrouwenvoetbal inmiddels flink in opmars is, is ze –nog steeds- bijna altijd met alleen maar kerels in de weer aan de vergadertafel of op het veld.

‘Wat wilde ik toch graag voetballen toen ik jong was’, zegt Betsy. ‘Bij gebrek aan beter werd het dan maar turnen. Nu hebben we bij de V.V. Gorssel een team met meiden van 12 tot 14 jaar. En ook spelen ze met de jongensteams mee, dat is mooi om te zien’. Zo’n 350 leden telt de vereniging.  Betsy is blij dat de belangstelling voor de club 5-jarige startertjes zo groot is in Gorssel. Dat geeft moed voor de toekomst. Het vinden van Bestuursleden blijft een zorg, met als gevolg dat ze alweer op die stoel van de secretaris zit. De enige betaalde kracht is de trainer van de selectie: het 1e en 2e elftal. Verder houden ze de boel op orde met vrijwillige trainers, materiaalbeheerders, klussers en bardienstdraaiers. Het is altijd gezellig.

Betsy verheugt zich op de opening van de Nationale Sportweek in Lochem met de nieuwe sport: BOWLS. Bewoners van Huize Gudula en het Thomashuis zijn door de introducerende vereniging uitgenodigd de eerste worp te verrichten. Goede zaak!