Selecteer een pagina

Op zoek naar vrijwilligerswerk

vrijwilliger-uitdelenBen je op zoek naar leuk en inspirerend vrijwilligerswerk binnen de gemeente Lochem? We kunnen jou helpen om iets te vinden dat bij jou past!

Vrijwilligerswerk biedt volop mogelijkheden. Het verbreedt je horizon, het geeft je voldoening en inspiratie, het versterkt je netwerk en het kan zelfs je kansen vergroten op een betaalde baan. Vrijwilligerswerk kan zowel kortdurend als langlopend zijn. Bij de Vrijwilligerscentrale ben je op de juiste plek voor het vinden van een leuke vrijwilligersfunctie die echt bij jou past. Wat hebben we in de aanbieding om jou te ondersteunen:

1. Vacatures
Zoek in de vacaturebank naar diverse, leuke en interessante vacatures binnen de gemeente Lochem. Schrijf je eenmalig in. Daarna kun je direct reageren op een vacature.

2. Talent delen
Heb je geen passende vacature gevonden, maar wil je wel jouw talenten, kennis en/ of kunde delen met maatschappelijke organisaties in de gemeente Lochem? Neem dan vooral ook contact met ons op. We kijken graag met je mee waar en hoe dat kan. Contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

3. Hulp nodig?
Heb je vragen over bepaalde vacatures of heb je hulp nodig bij het maken van een keuze uit het aanbod van vrijwilligerswerk? Wij denken graag met je mee. Bel of mail ons of loop binnen bij onze vrijwilligerscentrale.

De vrijwilligerscentrale heeft ook inloopspreekuren:
Op dinsdag en woensdag van 9.30 tot 11.30 uur in het VVV kantoor, Markt 2 te Lochem. Op dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur in den Oldenhof, 2e etage, Hoofdstraat 45 B203 te Gorssel. En op woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur in den Oldenhof in de spreekkamer op de begane grond, gelijk links na de lift bij binnenkomst.

4. Rustig vacatures bekijken
Wil je de vacatures rustig en uitgebreid doorlezen, dan kun je de vacaturemappen op de volgende plaatsen bekijken:

  • De bibliotheek in Gorssel;
  • De bibliotheek in Lochem;
  • De Vrijwilligerscentrale; Markt 2, Lochem (naast de VVV)
  • Het Baken; gemeentehuis Lochem

5. Jonge vrijwilligers
Wist je dat er heel veel vrijwilligerswerk wordt gedaan door jongeren? Wat dacht je van training geven bij een sportvereniging? Of helpen bij de scouting? Leuke dingen organiseren binnen één van de kernen?

Ben jij onder de 21 (of voel je je zo) en wil jij weten wat er mogelijk is aan vrijwilligerswerk of weten hoe je jouw talenten het beste vrijwillig kunt inzetten? Neem dan contact op met het jongerencentrum (Jaap van Drunen of Jelle Kip) via jongerencentrum@welzijnlochem.nl. Of mail vrijwillligerscentrale@welzijnlochem.nl (Goverien Teerds). Allen zijn telefonisch bereikbaar op 0573 – 297 000.

6. Vrijwilligers Talenten Test
Wil je graag weten welk soort vrijwilligerswerk bij jou past? Doe dan een test. Op deze pagina van Vrijwilligerswerk.nl vind je een aantal testen die je kunt doen. Door het maken van een test kom je erachter in welke richting jij kunt zoeken naar vrijwilligerswerk.

Direct contact?
Mail dan naar vrijwilligerscentrale@welzijnlochem.nl of bel naar 0573 – 297000. Je wordt dan doorverbonden met één van onze medewerkers. Contactpersoon is: Goverien Teerds.

Informatie voor vrijwilligers

Alles wat je wil weten over vrijwilligerswerk