Selecteer een pagina

Informatie voor vrijwilligers

Hier vind je informatie over vrijwilligerswerk, onkostenvergoeding, belastingdienst, uitkeringen en verzekeringen. Mis je nog informatie? Neem dan contact met ons op.

Onkostenvergoeding
De onkosten die je maakt, worden vaak vergoed door de organisaties waar je voor werkt. Maak hier altijd van tevoren afspraken over, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Lees hier meer over onkostenvergoeding.

Regels van de Belastingdienst over een vergoeding
Lees hier wat de belastingdienst zegt over een vrijwilligersvergoeding.

Vrijwilligerswerk en een uitkering
Vrijwilligerswerk doen naast een uitkering kan een goede stap zijn op weg naar betaald werk. Of om een prettige invulling van de dag te hebben. Bij alle uitkeringen is vrijwilligerswerk toegestaan onder bepaalde voorwaarden. Welke voorwaarden dat zijn, hangt af van de uitkering die van toepassing is, het soort vrijwilligerswerk en de regels van de uitkeringsinstantie. Informeer bij je uitkeringsinstantie welke regels voor jou gelden. Kijk hier voor een beknopt overzicht.

Collectieve vrijwilligersverzekering Gemeente Lochem
De vrijwilliger woonachtig in de gemeente Lochem is in eerste instantie verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen tijdens zijn/haar werkzaamheden via de vrijwilligersverzekering afgesloten door de organisatie. Daarnaast geldt als vangnet de collectieve vrijwilligersverzekering van de gemeente Lochem. De gemeente Lochem vindt het belangrijk dat inwoners tijdens hun vrijwillige inzet verzekerd zijn tegen de gevolgen van ongevallen of aansprakelijkheid. De verzekering geldt ongeacht leeftijd, de aard of duur van het vrijwilligerswerk. Welke collectieve vrijwilligersverzekering heeft de gemeente Lochem afgesloten voor vrijwilligers? En hoe maak ik aanspraak op deze verzekering? Kijk hier voor het overzicht.

De vrijwilliger die buiten de gemeente Lochem woont is in eerste instantie verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen tijdens zijn/haar werkzaamheden via de vrijwilligersverzekering afgesloten door de organisatie. Daarnaast geldt als vangnet de collectieve vrijwilligersverzekering van zijn/haar eigen gemeente. Wanneer de vrijwilliger in een gemeente zonder collectieve vrijwilligersverzekering woont, dan geldt als vangnet de collectieve verzekering via de gemeente Lochem.

Direct contact met de vrijwilligerscentrale?
Mail naar de vrijwilligerscentrale@welzijnlochem.nl of bel naar 0573 – 297 000. Je wordt dan doorverbonden met één van onze medewerkers. Contactpersoon: Goverien Teerds

Ik zoek vrijwilligerswerk

Vind hier jouw vrijwilligerswerk

NL doet 13 en 14 maart

Vrijwilliger voor een dag