Selecteer een pagina

Vrijwilliger nodig?

Ben jij op zoek naar iemand die je tijdelijk of voor langere tijd kan ondersteunen?

Maatjesprojecten
Heb je tijdelijk of langdurig extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig? Schakel dan een ‘maatje’ in. Wij hebben betrokken vrijwilligers, de zogenoemde ‘maatjes’, die helpen de samenleving leefbaar te maken en houden voor iedereen. Of het nu gaat om hulp bij de administratie, uitleg over de iPad, samen wandelen of fietsen of een vrijwilliger die jou als mantelzorger ontlast. We gaan opzoek naar een maatje voor jou. Het gaat hierbij om een-op-een contacten en beide partijen beleven plezier aan het contact.

Voor korte tijd
Voor het vinden van een vrijwilliger voor korte tijd kun je gebruik maken van de vrijwillige dienstverlening of BUUV, waar je inwoners uit de gemeente een vraag kunt stellen.

  • Vrijwillige dienstverlening voor verschillende diensten als een ritje, een klus of activiteit. De vrijwilliger wordt begeleid door een professionele medewerker van de SWL. Je kunt vragen om vrijwillige dienst door te bellen naar 0573 – 25 44 44 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.
  • BUUV, een burgerinitiatief dat wij van harte ondersteunen, is te vinden op www.lochem.buuv.nu Je kunt je inschrijven en een vraag stellen of een aanbod doen. Inwoners uit de hele gemeente kunnen direct op je vraag reageren.

Direct contact met de vrijwilligerscentrale? 
Mail naar vrijwillligerscentrale@welzijnlochem.nl of bel naar 0573 – 297000. Je wordt dan doorverbonden met één van onze medewerkers. Contactpersoon: Carin Braak.