Selecteer een pagina

Gratis landelijke – online – cursussen

Naast cursussen en trainingen die vanuit de Vrijwilligerscentrale worden gegeven zijn er ook interessante landelijke (online) cursussen.

Vanuit de landelijke Vrijwilligerswerk Academie
De landelijke Vrijwilligers Academie biedt gratis online cursussen voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties. De cursussen verlopen via internet, je kunt dus deelnemen waar en wanneer het jou uitkomt! Op dit moment worden er twee gratis cursussen aangeboden:

  • een cursus over het succesvol werven en begeleiden van vrijwilligers en
  • een cursus voor vrijwilligers die alcohol schenken en hiermee hun IVA certificaat kunnen halen.

Vrijwilligerswerk Academie is een initiatief van Movisie. Kies de cursus die jij wilt doen, registreer jezelf en ga meteen aan de slag! Klik hier om naar de vrijwilligerswerkacademie te gaan.

Vrijwilligers vinden en binden
Leer met deze gratis online cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie. Lees hoe je vrijwilligers kunt vinden en binden. Klik hier om naar de cursus vrijwilligers vinden en binden te gaan.

Zorgen over een kind, en nu?

Augeo Academy heeft met een aantal vrijwilligersorganisaties een online cursus gemaakt: Zorgen over een kind, en nu? Met deze cursus kunnen vrijwilligers leren wat ze kunnen doen als ze merken dat een kind thuis in de problemen zit. Ook voor vrijwilligers die niet per se met kinderen werken, is de cursus interessant. We hebben immers allemaal kinderen in onze omgeving en zijn niet altijd vrijwilliger.

In Nederland zijn ieder jaar 119.000 kinderen thuis niet veilig. Zij worden verwaarloosd, geslagen, misbruikt of zijn getuige van geweld. Ook ervaren veel kinderen stress omdat hun ouders scheiden.

ZIE IK HET WEL GOED?

Meer dan de helft van vrijwilligers die met kinderen werkt heeft wel eens het gevoel dat het thuis niet goed gaat met een kind. Zij lopen met vragen als: Maar wat doe ik dan? Wat zou er aan de hand kunnen zijn? En: zie ik het wel goed?

De online cursus laat zien op welke signalen zij moeten letten, wat ze zelf kunnen doen en bij wie je aan de bel kunt trekken. Maak het verschil voor kinderen en stuur deze cursus door naar vrijwilligers!

klik hier voor meer Info