Selecteer een pagina

Tips voor het aanbieden van je talent

  1. Met het aanbieden van een talent wordt bedoeld dat je jouw talent(en), op vrijwillige basis, beschikbaar stelt aan maatschappelijke organisaties.
  2. Bij het beschrijven van je talent(en) maak je kenbaar voor wie (doelgroep), wanneer (beschikbaarheid) en voor wat voor soort organisatie (branche) jij je wilt inzetten.
  3. Het is belangrijk dat je jouw talent goed kunt omschrijven. Hierbij is het essentieel dat je duidelijk aangeeft wat je een organisatie te bieden hebt als vrijwilliger.
  4. Je hebt aantoonbaar talent of aantoonbare kennis en/of ervaring met de door jou aangeboden kennis, vaardigheid of dienst en bent bereid daar inzicht in te geven door het beschrijven van jouw ervaringen en/of het toevoegen van een CV.
  5. Je kunt zelfstandig afspraken maken met een maatschappelijke organisatie over de duur en inhoud van jouw vrijwillige inzet.
  6. Een talent wordt altijd aangeboden aan een maatschappelijke organisatie. Particulieren of bedrijven kunnen hier niet op reageren. Alleen organisaties die ingeschreven staan of bij de Vrijwilligerscentrale Lochem kunnen reageren op een talent.
  7. Wanneer een organisatie reageert op jouw talent, ontvang je per mail een bericht. Met het aanbieden van een talent in de Talentenbank stem je er mee in om na een reactie van een organisatie zo spoedig mogelijk (binnen twee weken) een reactie terug te sturen naar de organisatie, ook als je geen interesse hebt of niet meer beschikbaar bent.
  8. Indien je (tijdelijk) niet beschikbaar bent, is het de bedoeling dat je jouw talentprofiel deactiveert of verwijdert.
  9. Het gaat bij de Talentenbank altijd om vrijwillige inzet. Als de indruk bestaat dat er financiële motieven zijn bij het aanbod, dan neemt de Vrijwilligerscentrale daarover contact met je op.
  10. Bij vragen, klachten en overige opmerkingen kan een talent altijd zelf contact opnemen met de Vrijwilligerscentrale Lochem. Mail naar vrijwillligerscentrale@welzijnlochem.nl of bel tijdens kantooruren naar (0573)297000. Je wordt dan doorverbonden met één van onze medewerkers. Contactpersoon: Goverien Teerds.